ATP INDIAN WELLS Direktor turnira podnio ostavku zbog seksističkih izjava

Pixabay

Šef teniskog turnira u Indian Wellsu Raymond Moore podnio je ostavku nakon kontroverznih komentara o ženskom tenisu. 69-godišnjak je rekao kako se ženski tenis ‘šlepa’ na slavi muškog. Izjava je to koju je Američka teniska federacija nazvala seksističkom.

Najbolja svjetska tenisačica Serena Williams poručila je kako je izjava Moorea ‘uvredljiva i potpuno netočna’. Ipak, najbolji svjetski tenisač Novak Đoković jučer je rekao kako bi tenisači trebali biti plaćeni više od tenisačica, jer turnirima donose više gledatelja i novaca. U isto je vrijeme izjave Moorea nazvao politički nekorektnima.

Moore je, između ostalog, rekao kako bi tenisačice ‘na koljenima’ trebale zahvaljivati Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu. Kasnije se ispričao zbog te izjave. Teniska legenda Martina Navratilova rekla je kako su njegove izjave pune predrasuda, te da bi tenisačice mogle bojkotirati ukoliko Moore ostane na svojoj poziciji.

“Moore je odlučio odstupiti s mjesta CEO i direktora turnira. Odluka stupa na snagu odmah. Potpuno razumijem njegovu odluku”, rekao je vlasnik turnira u Indian Wellsu Larry Ellison, objavljeno je na službenoj stranici turnira.

Komentiraj