U finalu ATP turnira tenisača u Hamburgu igrat će dva Mayera, Argentinac Leonardo i Nijemac Florian.

Leonardo Mayer je u polufinalu svladao sunarodnjaka Federica Delbonisa sa 6-3, 7-5, dok je Florian Mayer do finala stigao nakon što mu je njegov sunarodnjak Philipp Kohlschreiber predao dvoboj zbog ozljede butnog mišića. Kohlschreiber je predao dvoboj nakon što je dobio prvi set sa 6-4, dok je u drugom bilo 3-2 za Mayera.

Leonardo Mayer (30), trenutačno 138. igrač svijeta, u glavni je turnir u Hamburgu ušao kao sretni gubitnik. U slučaju da pobijedi u nedjelju ponovit će prošlotjedni uspjeh mladog Rusa Andreja Rubljeva koji je kao sretni gubitnik osvojio naslov u Umagu. Zanimljivo, prije Rubljevove pobjede u Umagu niti jedan sretni gubitnik nije osvojio ATP naslov punih osam godina.

Tijekom dosadašnje karijere Leonardo Mayer osvojio je samo jedan ATP naslov i to upravo u Hamburgu prije tri godine, dok je posljednji put u finalu igrao u Nici 2015.

Florian Mayer (33) prije turnira u Hamburgu također nije bio među 100 najboljih tenisača svijeta, u ponedjeljak je držao 101. poziciju. On je dosada u karijeri osvojio dva turnira, Bukurešt 2011. i Halle lani.

REZULTATI POLUFINALA:

Leonardo Mayer (Arg) – Federico Delbonis (Arg) 6-3, 7-5

Florian Mayer (Njem) – Philipp Kohlschreiber (Njem) 4-6, 3-2 – predaja

Komentiraj