EPA/KOEN SUYK

ATP DUBAI Borna Ćorić preko Jurija Veselog do drugog kola

Hrvatski tenisač Borna Ćorić slavio je u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju protiv Čeha Jurija Velelog sa 6:4 i 6:4 nakon 89 minuta na terenu.

19-godišnji Ćorić u prvom je setu poveo s 5:2 protiv 55. tenisača svijeta, Vesely je jedan break vratio, ali drugi nije uspio. I u drugom je setu hrvatski Davis cup reprezentativac došao do prvog breaka. Vesely je odmah u idućem gemu dođao di 0:40 na Ćorićev servis, ali Ćorić je spasio sve tri break lopte i potvrdio break. Imao je i u desetom gemu Vesely dvije nove prilike za break, ali Ćorić ih je ponovno spasio.

Do šeste ovosezonske pobjede došao je iskoristivši već prvu meč loptu. Ćorić je servirao četiri asa, jednog manje od protivnika, Imao je 55% prvog servisa i 81% osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa. Spasio je pet od šest break prilika Veselog, dok je Čehu tri puta uzimao servis, od devet prilika.

Ćorić na ovom turniru brani prošlogodišnje polufinale, a u drugom će kolu igrati protiv pobjednika dvoboja između Nijemca Philippa Kohlschreibera (ATP – 28.) i Turčina Marsela Ilhana (ATP – 110.).

Komentiraj