ATP BEČ Ivo Karlović novim preokretom do polufinala

EPA/LISI NIESNER

Po prvi put u karijeri hrvatski tenisač Ivo Karlović probio se do polufinala ATP turnira u Beču, gdje je u petak svladao 20-godišnjeg Rusa Karena Hačanova sa 6-7 (5), 7-6 (5), 6-3 spasivši pritom i jednu meč-loptu u dvoboju koji je trajao dva sata i 20 minuta.

Bio je to drugi dvoboj Karlovića i Hačanova te druga pobjeda našeg 37-godišnjeg tenisača do koje je stigao na prilično dramatičan način. Hačanov je u prva dva seta ostavio Karlovića bez prilike za ‘break’, a istodobno odličnim reternima prijetio oduzimanjem servisa hrvatskom reprezentativcu. Karlović se dobrim servisima izvlačio  u kriznim situacijama, a najbliže porazu bio je u 12. gemu drugog seta, kad je zabio as na meč-loptu 63. tenisača svijeta.

U ‘tie-breaku’ drugog seta Karlović je dvostrukom pogreškom dao prednost Hačanovu. Rus je poveo 5-3, ali ni tu prednost nije znao pretvoriti u pobjedu. Karlović je jedan ‘mini-break’ vratio odličnim napadom, a potom mu je Rus darovao set kad je kod 5-6 napravio dvostruku pogrešku.

Do ključne prednosti u odlučujućem setu Karlović je stigao nakon najdužeg gema u meču. Hačanov je izvukao 15-40, ali nije uspio izbjeći gubitak servisa kad je naš tenisač po treći put došao do ‘break-lopte’ i pravovremenim izlaskom na mrežu došao do vodstva 2-0. Uvjerljivom igrom na početnom udarcu Karlović je Rusa ostavio bez prilike za povratak.

Karlović je pogodio 62 % prvih servisa i zabio 29 aseva, uz iskorištenost prvog servisa od 86 %. Naš je tenisač spasio sve tri ‘break-lopte’ s kojima je bio suočen, a realizirao jednu od tri prilike za oduzimanje servisa Hačanovu.

U svom šestom polufinalu ove sezone Karlović će igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa. Protiv Tsonge vodi 2-0 u međusobnim dvobojima, a protiv Ramos-Vinolasa još nije imao priliku igrati.

ATP Beč – četvrtfinale:

IVO KARLOVIĆ (HRV/8) – Karen Hačanov (Rus) 6-7 (5), 7-6 (5), 6-3

Komentiraj