Osumnjičeni za atentat na Dedića godinama ljetovao na Čiovu: “Fin, pristojan, druželjubiv”

Tomislav Viktor Basa, osumnjičeni za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića, u mjestu Okrug Donji na Čiovu pokraj Trogira ima vikendicu u kojoj tradicionalno boravi tijekom ljeta, piše Slobodna Dalmacija.

Vlasnici kuća s predjela Punta s kojima se susretao tijekom ljetnih boravaka, šokirani su viješću o uhićenju susjeda o kojem imaju samo riječi hvale. Drže ga mirnim, staloženim i vrlo druželjubivim čovjekom s kojim nikada nisu imali nikakvih problema.

“Nakon što je na TV-u izašla snimka čovjeka koji se sumnjiči za ubojstvo tog bankara, prvo sam promislila, ma čekaj, pa ovaj čovjek skroz sliči našem Tomi. Sliče za nevjerovati. Sekundu poslije počelo je zvoniti telefon, mobitel, svi su se uznemirili, svi su shvatili kako je to stvarno naš susjed Tomo”, kažu stanovnici Čiova.

“Šokirani smo skroz, pamtimo ga kao jednog finog, pristojnog, druželjubivog susjeda, uvijek bi s njim rado popričali. Tu kuću, tako barem mi znamo, ima i nadalje, ako on ljeti ne dođe na odmor, iznajmljuje je gostima. Čuli smo se svi između sebe, i doslovce ne možemo vjerovati da je Tomo osumnjičen za tako nešto. To s njim povezati ne možemo, jednostavno nespojivo”, kazali su stanovnici Čiova. Dodaju da osumnjičeni svake godine za obljetnicu Oluje boravio u Čavoglavama.

Komentiraj