Atenska akropola dobila inovativno osvjetljenje

Unsplash/AussieActive

Atenska antička akropola je dobila suvremeno decentno noćno osvjetljenje.

Digitalni sustav kontrolira izbor svjetala i razne efekte, koja naglašavaju najveći i najznačajniji hram Partenon posvećen božici Ateni. Hram je još uvijek vrlo dobro usčuvan i poznati je simbol antičke kulture i demokracije.

Grčka je isprva bila zatečena pandemijom koronavirusa, no brzi odgovor na novu situaciju i pridržavanje svih propisanih mjera su donijeli i iznenađujuće pozitivne promjene, o kojima se prije samo govorilo.

Centar glavnog grada Atene je nakon prolaska najveće krize pandemije dobio veliku uređenu pješačku zonu i šetnice, koje vode do najznačajnijih kulturnih spomenika, trgova i muzeja u gradu. Broj vozila u centru grada se smanjio, a turistička sezona je bila bolje kontrolirana s naglaskom samo na određene lokacije.

Atenska akropola je uređena i kada je počela primati prve posjetitelje, uz nadzornu infrastrukturu i stroga pravila zaštite od mogućeg prijenosa virusa, razgledavanje je organizirano samo za određen broj ljudi u grupama.

Grčka je ponosna na svoju tradiciju, kulturu i ostavštinu, koje karakteriziraju ovo mediteransko područje, dok su ideje države, zakona i demokracije bile uzor kod nastanka brojnih modernih država.

Komentiraj