Ove nedjelje, 25. rujna od 14 do 18 sati pridružite se umjetnicima u zagrebačkom Art Parku na Strossmayerovom šetalištu i podržite projekt zaštite ugroženih vrsta riba.

Samo promjenom naših potrošačkih navika, širenjem svijesti o održivom ribarstvu i kupovini ribe koja dolazi iz održivih izvora možemo spriječiti njezino prekomjerno izlovljavanje, koje je postalo ozbiljan svijetski problem.

Znanstvenici upozoravaju – nastavimo li s dosadašnjim ribolovnim praksama svijetska mora bi do 2048. mogla ostati bez mnogih vrsta riba! Da se ova jeziva predviđanja ne ostvare trudi se WWF Adria koja svojim projektima i edukacijom svakodnevno radi na njihovoj prevenciji.

Tako će u suradnji sa street-art umjetnicima u sklopu projekta #FishForwardEU ove nedjelje zagrebački Art Park biti oslikan s ribljim graffitima koji će potaknuti na razmišljanje o našim potrošačkim navikama i odgovornom trošenju resursa.

Za ugrožene riblje vrste ‘borit će se’ Lav od Trnja, Hana Tintor, Modul osam, Yuri Lagano, Dominik Vuković, Boris Bare…

Podijelite selfie ispred novih grafita sa hashtagovima #FishForwardEU i #WWFAdria na WWF Adria Facebook stranici i na taj način ‘pomognite’ ugroženim vrstama riba.

Komentiraj