ARSENOVE PRVE ZAGREBAČKE GODINE: Ono sve što znaš o meni, to je samo stara priča

Dana 15. svibnja 1969. godine Jugoton je objavio novi singl Arsena Dedića – ‘Sve što znaš o meni’. U jednom od tadašnjih intervjua Arsen se podsjetio prvih godina u Zagrebu:

“Tih prvih godina u Zagrebu stanovao sam u Muzičkom internatu, u Jurjevskoj 31a. U internatu su tada stanovali i mnogi poslije poznati muzičari ozbiljne muzike: Majda Radić, Pavle Dešpalj, Miro Belamarić… Tada smo smatrali da su uvjeti za rad u Muzičkom internatu bili loši, iako mi se danas čini da su bili veoma dobri, gotovo idealni za mlada čovjeka.

Po nepisanim pravilima, mladi stanar došao bi najprije u sobu gdje ih je bilo mnogo, a poslije, bi ‘sa stažom’ napredovao u sobe sa sve manje kreveta, tamo negdje do trokrevetne ili dvokrevetne. U sobi u kojoj sam u početku stanovao bilo nas je sedam. Mario Boljuni – klavirist, Vinko Fabris – violinist, Rado Selić – flautist; ne znam gdje je sada, Vitomir Manestar – klarinetist; mislim da je danas u Filharmoniji, Branko Bukić – trubač, koji je danas tehničar u Šibeniku, Ivo Cuknov koji danas svira gitaru u Austriji u nekom lokalu i kao sedmi – ja. Bio je to, dakle, čitav orkestar u jednoj sobi, a da stvar bude još čudnija, svi smo studirali pravo. Inače, česta je pojava da muzičari studiraju pravo, a oni najbolji ga i završe, što s nama lošijima nije uvijek slučaj. Pada mi na pamet da je, na primjer, Stravinski, poznati sjajni muzičar, i doktor prava.”

Komentiraj