ARSEN BAUK “Velika koalicija nije na dnevnom redu”

Patrik Macek/PIXSELL

Član predsjedništva SDP-a Arsen Bauk u petak je, gostujući u ‘Novom danu’ N1 televizije, rekao da je Most ne samo ukrao dio programa Narodne koalicije, već je u svoj program stavio neke mjere koje se već provode.

“Jedan eksperiment je sasvim dovoljan. Kada na čelo Vlade dovedete osobu bez političkog iskustva, a predsjednici stranaka budu potpredsjednici koji međusobno ne razgovaraju, to ne možemo biti dobro”, osvrnuo se Bauk na prošlu Vladu HDZ-a i Mosta.

Kazao je da nakon izbora očekuju više mandata nego 2015. godine, ali nešto manje nego 2011. godine. “Neću davati prognoze u broj jer će me poslije netko zbog toga citirati. U svakoj izbornoj jedinici želimo barem jedan mandat više”, rekao je Bauk. Dodao je kako velika koalicija SDP-a i HDZ-a, o kojoj se govori, nije na dnevnom redu.

“Suradnja HDZ-a i SDP-a se već dogodila oko arbitraže u Piranskom zaljevu. Surađivali su i 2004. Sanader i Račan oko Saveza za Europu, 90-ih smo imali vladu demokratskog jedinstva… Zabilježeno je to u Hrvatskoj, ona se dogodila i ne treba tome davati neke atribute. Ali formalna koalicija, izvršna vlast nije na dnevnom redu”, objasnio je.

Komentiraj