Arsen Bauk osudio prijetnje Grmoji i poručio: “Poštujte homoseksualce, to su naši sugrađani, a ne budimo pederi”

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk u srijedu je u Saboru osudio prijetnje smrću koje su primili Mostovi Nikola Grmoja i Božo Petrov i dodao da se SDP solidarizira s njima.

“Neki svoju orijentaciju nikad ne otkriju, neki je kasno otkriju, neki je javno izraze u Povorci bilo kroz grad bilo kod javnog bilježnika pa potpišu da oni nisu orijentirani na nikoga, i taj slučaj orijentacije imamo. LGBT osobe nisu bolesnici, znamo to kolega Grmoja, a pedofili su kriminalci. Homoseksualci nisu doduše kriminalci iako su to bili po kaznenom zakonu SFRJ do 1977., a u tih 32 godine osuđeno je 1500 homoseksualaca. Dakle, homoseksualac koji vozi avion je pilot, lezbijka koja mu rodi dijete je majka, homoseksualac koji krade je lopov, lezbijka koja pjeva je pjevačica. To su naši sugrađani, jednako vrijedni i jednako ravnopravni kao mi i ne traže da ih toleriramo nego da ih poštujemo. Kažu ljudi da je biti homoseksualac stvar spolne orijentacije, a da je biti peder stvar karaktera”, rekao je Bauk u Saboru tijekom slobodnog iznošenja stajališta.

“Homoseksualci su naši sugrađani, jednako vrijedni i jednako ravnopravni kao mi i ne traže da ih toleriramo nego da ih poštujemo”, rekao je Bauk. “Prvo, osuđujem prijetnje Grmoji u ime SDP-a, solidariziramo se s njime i svatko tko takne njega, kao da je taknuo svakog od nas. Drugo, poštujte homoseksualce, to su naši sugrađani, a ne budimo pederi”, poručio je.

Podsjetimo, Grmoja se proteklih dana našao u središtu medijske pozornosti nakon što je najavio da će predložiti antipedofilski zakon kojim bi se uvele strože kazne za pedofile, ali i zaštitilo djecu od seksualnih sadržaja i LGBTIQ propagande.

 

Komentiraj