Arnold Schwarzenegger posjetio Auschwitz i ostavio zbunjujuću poruku

Arnold Schwarzenegger zbunio je svoje obožavatelje porukom koju je ostavio u knjizi gostiju nakon što je posjetio muzej Auschwitz. On je iskoristio poznatu frazu iz filma „Terrminator“ „I’ll be Back“ i zapisao je u knjizi gostiju, što je ubrzo objavio i sam muzej na svom službenom Twitteru. Slavni glumac posjetio je Auschwitz nakon što je u lipnju ove godine primio nagradu za borbu protiv mržnje koju mu je dodjelila Zaklada židovskog centra Auschwitz.

Nakon reakcija na društvenim mrežama, muzej Auschwitz objavio je na Twitteru objašnjenje ove poruke Arnolda Schwarzeneggera. „Planirano je da ova posjeta traje relativno kratko. Ova poruka je obećanje da će se vratiti zbog još jedne posjete koja će biti detaljnija“, stoji u objašnjenju.

Kada je dobio nagradu, Schwarzenegger je u službenom priopćenju naveo „Svjedok sam ruševinama zemlje koju su razbili nacisti. Iz prve sam ruke vidio kako je ta mržnja izmakla kontroli i dijelim ova bolna sjećanja sa svijetom u nadi da ću spriječiti buduće tragedije i educirati vojnike o osobnoj odgovornosti. Stojim uz Zakladu židovskog centra Auschwitz i njihovu misiju obrazovanja kako bi osigurali – NIKADA VIŠE.”

Prema muzeju Auschwitz, Schwarzenegger je posjetio memorialni centar 28. rujna kako bi „odao počast svim žrtvama logora i produbio svoje znanje o povijesti koje bi mu pomoglo u borbi protiv predrasuda u današnje vrijeme“. Objašnjenje poruke koju je napisao objavili su nakon reakcija na društvenim mrežama gdje su obožavatelji pisali kako je slavni glumac ostavio otrcanu i neozbiljnu poruku. „Nisam siguran da je ton ove poruke bio u potpunosti odgovarajući“, napisao j jedan obožavatelj.

Komentiraj