Armie Hammer zbog manjka dokaza neće biti optužen za silovanja i seksualne napade

Državni odvjetnik okruga Los Angeles odlučio je kako neće podići tužbu protiv glumca Armie Hammera jer policijska istraga koja je započela prije dvije godine nije rezultirala čvrstim dokazima protiv njega. Policija je pokrenula istragu u veljači 2021. godine nakon što je nekoliko žena optužilo slavnog glumca za silovanje i napastovanje, među kojima je bila i Efrosina Angelova koja je na konferenciuji za novinare objavila kako ju je Hammer silovao 2017. godine.

„Slučajevi seksualnih napada često su teško dokazivi i zato smo angažirali na naiskusnije tužitelje da ih analiziraju“, izjavila je Tiffiny Blacknell, šefica odnosa s javnošću ureda državnog odvjetnika za portal The Hollywood Reporter, dodajući kako se nakon te analize došlo do zaključka kako nema dovoljno dokaza temeljem koji bi se Hammera optužilo za zločin. „Kao tužitelji, imamo etičku odgovornost da podignemo optužnicu samo u onim slučajevima koje dokazi mogu poduprijeti izvan svake sumnje. Znamo da je ženama teško prijaviti seksualni napad. S obzirom na kompleksnost odnosa i nemogućnosti da dokažemo nasilan seksualni događaj koji nije bio sporazuman, nismo u mogućnosti dokazati optužbe izvan svake sumnje“, dodala je.

U povodu ove objave Hammer se oglasio na Instagramu gdje je zahvalio uredu državnog odvjetnika. „Zahvalan sam državnom odvjetniku koji je proveo istragu i zaključio ono što sam govorio cijelo vrijeme a to je da nikakav zločin nije počinjen“, napisao je Hammer koji je od prvog dana odbacivao optužbe na svoj račun. Ujedno, Hammer je dodao kako mu, nakon što je odlučeno da neće biti optužen, slijedi dugačak i težak proces vraćanja u normalan život.

Nakon što ga je nekoliko žena optužilo za silovanje, agencija WME koja ga je zastupala raskinula je suradnju s njime. Ujedno je izgubio nekoliko uloga kao što je ona u broadwayskoj predstavi „The Minutes“, filmovima „Shotgun Wedding“ i „Billion Dollar Spy“ te tv seriji „The Offer“.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner