Arktička lisica pronađena u parku kineskog grada

Unsplash/Jonatan Pie

Arktička lisica je pronađena kako luta u kineskom javnom gradskom parku. Isprva su prolaznici mislili da je riječ o lijepom psu i nisu previše obraćali pozornost. Životinja se posebno dugo zadržavala u jednom dijelu parka.

Zaposlenici, koji su radili u službenim prostorijama u blizini, su nakon dva dana i pomnijeg promatranja pozvali zaposlenike zoološkog vrta u Neijiangu. Oni su ubrzo uhvatili “izgubljenog psa” i onda je utvrđeno kako je ova životinja ipak posebna. Lisica se sada  nalazi u zoološkom vrtu pod posebnom brigom.

Arktička lisica je u prošlosti bila vrlo tražena i lovljena zbog svog bijelog i gustog krzna, danas je vrlo tražen ljubimac u nekim svjetskim državama i meta trgovine životinjama. Ova životinja je zoološki svrstana u porodicu pasa i jedina je vrsta psa čija boja krzna se mijenja u skladu s godišnjim dobom. Ljeti su im glava, leđa rep i noge smeđi. Žive na širokom području Polarnog kruga. Uobičajeno je da su danima u potrazi za hranom, kao što su male životinje, ptice, strvine, kukci i biljke.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]