Arijan Ademi upisao 300. službeni nastup u dresu Dinama

U jučerašnjem srazu s Istrom 1961 kapetan Dinama Arijan Ademi je odigrao svoju 300. utakmicu za Plave u svim službenim natjecanjima čime je postao sedmi na ljestvici igrača s najviše službenih nastupa u povijesti kluba iz Maksimira. 29-godišnji veznjak ima realne izgleda da do konca sezone osvane na trećem mjestu navedene ljestvice.

Iznad Ademija su rekorder Dražen Ladić s 468 službenih nastupa, Mladen Ramljak s 337, Marko Mlinarić s 307, Srećko Bogdan s 304 te Dragutin Vabec i Zlatko Kranjčar koji imaju po 301. U kategoriju službenih nastupa na povijesnoj ljestvici podrazumijevaju se natjecanja u domaćem prvenstvu, kupu, Superkupu te tri glavna europska klupska nadmetanja kroz povijest: Kup/Liga prvaka, Kup velesajamskih gradova/Kup Uefa/Europa liga i Kup pobjednika kupova, dakle ne uključujući Mitropu, Intertoto i Balkanski kup, navode iz Maksimira.

Ademi je u maksimirskom klubu od ljeta 2010. godine s kratkotrajnim odlaskom na posudbu u Lokomotivu gdje je igrao na proljeće 2012. Na kraju je prošle natjecateljske godine, osvajanjem svog devetog naslova prvaka, dohvatio ukupno 17. pokal u Dinamovu dresu i time na povijesnoj ljestvici preskočio dvojicu dotadašnjih rekordera Mihaela Mikića i Tomislava Butinu koji su se zaustavili na brojci od 16 trofeja.  Pri ovom računanju Dinamo je odabrao kriterij po kojem trofej pripisuje svakom igraču koji je, neovisno o (ne)upisanom nastupu, bio član prve momčadi u bilo kojem trenutku u sezoni. Njegov učinak u plavom dresu zasigurno bi bio i bolji da 2015. godine zbog dopinga nije bio suspendiran zbog čega na koncu nije mogao nastupati dvije godine.

Komentiraj