Argentinski izbornik pozvao trojicu ‘zabranjenih’ nogometaša

Argentinski izbornik Lionel Scaloni je pozvao trojicu nogometaša koji igraju u klubovima Premier League na skorašnje kvalifikacijske utakmice za SP 2022. iako je Argentina i dalje na COVID-19 “crvenoj listi” u Velikoj Britaniji.

Tottenhamovi Giovani Lo Celso i Cristian Romero zajedno s vratarom Aston Ville Emilianom Martinezom na popisu su 30 igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Paragvaja, Urugvaja i Perua od 8. do 15. listopada.

Dolazak u Veliku Britaniju iz zemlje koja se nalazi na “crvenoj listi” iziskuje boravak u karanteni od 10 dana pa bi Lo Celso, Romero i Martinez morali propustiti utakmice Premier League koje se igraju za vikend 16. i 17. listopada.

U kolovozu je Premier League odbila pustit igrače koji su dolazili igrati kvalifikacijske utakmice u zemlje sa “crvene liste” zbog pravila o karanteni koja moraju ispuniti po povratku u Veliku Britaniju.

Prošli mjesec je kvalifikacijska utakmica između Argentine i Brazila prekinuta jer su nakon što su brazilske vlasti optužile neke argentinske nogometaše da su prekršili COVID-19 pravila o karanteni.

Komentiraj