HINA/ Damir SENČAR

Argentina traži deportaciju, MUP traži napadnutog navijača

Argentinsko ministarstvo sigurnosti identificiralo je četvoricu Argentinaca koji su na stadionu u Rusiji napali dvojicu navijača Hrvatske te će zatražiti njihovo uhićenje i deportaciju,  priopćila je u petak argentinska ministrica.

Snimka na kojoj muškarci u argentinskim dresovima ‘cipelare’ muškarca u hrvatskom dresu dok nepomično leži na podu obišla je u petak svijet. Incident se dogodio u prolazu stadiona blizu ulaska na tribinu.

“Ta su četvorica nasilnika identificirana na video snimci kako divljački udaraju hrvatskog državljanina. Zatražili smo od ruskih vlasti da ih uhite i deportiraju. Potpisali smo sporazum kako bi smo čuvali Argentince te kako bi smo bili čvrsti prema onima koji krše zakon”, napisala je argentinska ministrica sigurnosti Patricia Bullrich na Twitteru. Ondje je objavila i fotografije četvorice nasilnika.

Hrvatska je u četvrtak u Nižnjem Novgorodu s 3-0 pobijedila Argentinu čime je osigurala prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, dok su argentinski nogometaši došli na korak do ispadanja.

Argentinski direktor službe zadužene za sigurnost na nogometnim utakmicama Guillermo Madero nalazi se u Rusiji kako bi surađivao s lokalnom policijom.

“Odrađen je dobar posao kako bi se identificirali napadači na Hrvata. Hvala vam na predanosti i poslu”, poručio je Guillermo ruskim kolegama preko Twittera.

Napadačima je zabranjen ulazak na ostale utakmice Svjetskog prvenstva, a Juan Manuel Lugones, tajnik argentinske agencije za sprečavanje nasilja na stadionima (Aprevide), rekao je da će im biti zabranjen ulazak i na stadione u području Buenos Airesa u Argentini, pišu novine La Nación.

Taj argentinski list navodi kako je ponašanje četvorice argentinskih navijača bilo “brutalno i neobjašnjivo”. Španjolske sportske novine Marca, koje su video isječak objavile na svojoj internetskoj stranici, taj čin nazivaju “svjetskom sramotom”.

Na snimci se vide i drugi navijači u argentinskim dresovima kako nastoje odmaknuti napadače i spriječiti ih da nastave udarati simpatizere Hrvatske.

Policija utvrđuje identitet hrvatskog navijača napadnutog u Rusiji nakon utakmice s Argentinom

Policija je u subotu pozvala sve koji imaju saznanja o hrvatskom navijaču kojega su u četvrtak na stadionu nakon utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Argentine napala četvorica Argentinaca da im se jave radi utvrđivanja njegova identiteta.

Napad četvorice argentinskih navijača na dvojicu Hrvata dogodio se u prolazu stadiona u Nižnjem Novgorodu, blizu ulaska na tribinu, a privatna snimka napada putem društvenih mreža obišla je svijet.

„Na inicijativu hrvatskih policijskih časnika za vezu, ruska je policija u suradnji sa argentinskim policijskim službenicima provela kriminalističko istraživanje događaja te je utvrđen identitet četiriju argentinskih navijača, počinitelja ovog napada.

Međutim, u svrhu poduzimanja daljnjih radnji i procesuiranja počinitelja ovog napada potrebno je utvrditi identitet oštećenog hrvatskog navijača, a koji za sada nije poznat.

Pozivamo oštećenog hrvatskog navijača, kao i ostale osobe koje imaju saznanja o njegovom identitetu da sva korisna saznanja jave na 01 6122 411 ili 01 6122 305 ili elektroničkom poštom na [email protected]”, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Argentinsko ministarstvo sigurnosti ranije je izvijestilo da će zatražiti deportaciju četvorice svojih nasilnika.

Ponašanje četvorice svojih navijača argentinski mediji opisali su kao “brutalno i neobjašnjivo”. Napadačima je zabranjen ulazak na ostale utakmice Svjetskog prvenstva, a Juan Manuel Lugones, tajnik argentinske agencije za sprečavanje nasilja na stadionima (Aprevide), rekao je da će im biti zabranjen i ulazak na stadione u području Buenos Airesa u Argentini, pišu novine La Nación.

Hrvatska je u četvrtak u Nižnjem Novgorodu s 3-0 pobijedila Argentinu čime je osigurala prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, dok su argentinski nogometaši došli na korak do ispadanja.

VIDEO: SRAMOTA U RUSIJI Argentinski navijači na stadionu pretukli navijača Hrvatske

Komentiraj