ARCOTEL ALLEGRA Joe’s bar predstavio voćne koktele kakve još niste probali

Autor:

Arcotel Allegra

U hotelu ARCOTEL Allegra zaposlenici su sve svoje goste u jesen odlučili uvesti novom, elegantnom koktel kartom.

Joe’s bar je postao mjesto gdje imate priliku uživati u 18 novih voćnih koktela, od kojih većina ‘dočarava’ razdoblje prohibicije, doba u kojemu su nastali začeci miješanja pića.

Nova koktel karta hotela ARCOTEL Allegra svim gostima želi pružiti sasvim drukčije iskustvo ispijanja voćnih koktela, dočarati im neke nove i nikad kušane okuse, kao i priče koje stoje iza svakog pojedinog koktela.

Više o ovoj jedinstvenoj ponudi otkriva iskusni barmen Joe’s bara, Ivan Mandarić, koji je osmislio voćne koktele Sombrero Smash, French Mule i Gentleman’s Choice.

“Nova koktel karta predstavlja pogled u prošlost i povratak u doba početaka prvih koktela. Karta je tematski podijeljena u tri dijela. Prvi dio ‘oponaša’ koktele kakvi su se pripremali u doba početaka miješanja pića pa ćete tako u njemu pronaći Old Fashioned koktel, kombinaciju šećera, bitera i kapi alkohola. Drugi dio su ‘kokteli’ iz doba prohibicije u SAD-u, tj. pića Speakeasy barova te koktela nastalih u Francuskoj, Engleskoj i Kubi, gdje su u barovima radili američki barmeni koji su bili prisiljeni napustiti zemlju. Treći dio koktel karte rezerviran je za moderne klasike s početka 21. stoljeća te za orginalne koktele barmena hotela ARCOTEL Allegra”, otkrio je Ivan Mandarić.

Prezentacije koktela su jednostavne i minimalističke, ali vrlo efektne te su sastavni dio ukupnog doživljaja, arome i okusa, baš kao što je to bilo davnih godina za vrijeme stvaranja barske scene. Radi se o dugim koktelima koji su nepravedno zaboravljeni te su ih u hotelu ARCOTEL Allegra upravo zbog toga ‘pokušali oživjeti’.

“Cilj nam je bio ponuditi Zagrebu neke nove/stare zaboravljene klasike koji su vrijedni pažnje i ponovnog vraćanja na scenu. Naši kokteli nisu dio klasične ponude kakvu možete naći u bilo kojem baru u gradu, već kokteli za uživanje prije, za vrijeme i poslije jela, budući da u Joe’s baru poslužujemo i hranu”, objašnjava Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra.

Za one koji žele znati više tu je ekipa Joe’s bara koja će rado s vama podijeliti informacije o svakom pojedinom koktelu, od njegovog nastanka do samog procesa pripreme i dekoriranja.

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Arcotel Allegra

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)