ARCOTEL ALLEGRA Joe’s bar predstavio voćne koktele kakve još niste probali

Arcotel Allegra

U hotelu ARCOTEL Allegra zaposlenici su sve svoje goste u jesen odlučili uvesti novom, elegantnom koktel kartom.

Joe’s bar je postao mjesto gdje imate priliku uživati u 18 novih voćnih koktela, od kojih većina ‘dočarava’ razdoblje prohibicije, doba u kojemu su nastali začeci miješanja pića.

Nova koktel karta hotela ARCOTEL Allegra svim gostima želi pružiti sasvim drukčije iskustvo ispijanja voćnih koktela, dočarati im neke nove i nikad kušane okuse, kao i priče koje stoje iza svakog pojedinog koktela.

Više o ovoj jedinstvenoj ponudi otkriva iskusni barmen Joe’s bara, Ivan Mandarić, koji je osmislio voćne koktele Sombrero Smash, French Mule i Gentleman’s Choice.

“Nova koktel karta predstavlja pogled u prošlost i povratak u doba početaka prvih koktela. Karta je tematski podijeljena u tri dijela. Prvi dio ‘oponaša’ koktele kakvi su se pripremali u doba početaka miješanja pića pa ćete tako u njemu pronaći Old Fashioned koktel, kombinaciju šećera, bitera i kapi alkohola. Drugi dio su ‘kokteli’ iz doba prohibicije u SAD-u, tj. pića Speakeasy barova te koktela nastalih u Francuskoj, Engleskoj i Kubi, gdje su u barovima radili američki barmeni koji su bili prisiljeni napustiti zemlju. Treći dio koktel karte rezerviran je za moderne klasike s početka 21. stoljeća te za orginalne koktele barmena hotela ARCOTEL Allegra”, otkrio je Ivan Mandarić.

Prezentacije koktela su jednostavne i minimalističke, ali vrlo efektne te su sastavni dio ukupnog doživljaja, arome i okusa, baš kao što je to bilo davnih godina za vrijeme stvaranja barske scene. Radi se o dugim koktelima koji su nepravedno zaboravljeni te su ih u hotelu ARCOTEL Allegra upravo zbog toga ‘pokušali oživjeti’.

“Cilj nam je bio ponuditi Zagrebu neke nove/stare zaboravljene klasike koji su vrijedni pažnje i ponovnog vraćanja na scenu. Naši kokteli nisu dio klasične ponude kakvu možete naći u bilo kojem baru u gradu, već kokteli za uživanje prije, za vrijeme i poslije jela, budući da u Joe’s baru poslužujemo i hranu”, objašnjava Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra.

Za one koji žele znati više tu je ekipa Joe’s bara koja će rado s vama podijeliti informacije o svakom pojedinom koktelu, od njegovog nastanka do samog procesa pripreme i dekoriranja.

Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra
Arcotel Allegra

Komentiraj