APSURDNO: Banja Luka: Iz bolnice pobjegli “junaci” zaraženi koronavirusom

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su identificirali i locirali dvije osobe kod kojih je utvrđen koronavirus, a koji su pobjegli iz Klinike za infektivne bolesti smještenoj u ulici Jovana Dučića.

Policija je pristigla u Kliniku za infektivne bolesti nakon što je osiguranje bolnice prijavilo njihov bijeg.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o kaznenim djelima prenošenja zarazne bolesti i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije te da se navedene osobe uhite ukoliko postoje uvjeti.

Lokalni portal podsjeća da je jedna od osoba inicijala D. R. jučer nezadovoljna zbog uvjeta u Studenskom centru “Nikola Tesla” prijetila da će skočiti s petog kata, nakon čega su on i majka G. R. premješteni na Kliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banjoj Luci.

Policijska uprava Banja Luka apelira  na sve građane da se tokom izvanredne situacije u Republici Srpskoj ponašaju odgovorno i savjesno te da postupaju u skladu sa propisima Stožera za izvanredne situacije Republike Srpske, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj i život ljudi u svojoj okolini.

Komentiraj