Patrik Macek/PIXSELL

“Apsolutno odbijam kvalifikacije o prikrivenom financiranju Agrokora”

Prokuristica Kraša i predstavnica velikih dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora, Marica Vidaković, gostovala je na NovojTV, gdje je govorila o najnovijim saznanjima vezanima za istragu nad dobavljačima.

“Kao i vi, čula sam da se veći dio dobavljača nalazi pod istragom, odnosno pod istražnim radnjama”, rekla je Vidaković i dodala kako ne može reći je li netko od Kraša bio u Gajevoj.

Upitana je li točno da se radi o tome da su dobavljači davali mjenice bez pokrića, odgovara: “Ako su točni navodi, koji se u kuloarima spominju, da su dobavljači financirali sustav Agrokor, kako vi kažete, davali mjenice bez pokrića – apsolutno odbijam bilo kakve takve kvalifikacije jer smo poslovali u skladu sa Zakonom o mjenicama, jer smo poslovali u skladu sa svim drugim zakonima koji se tiču našeg poslovanja”.

Upitala je, ako se dobavljačima stavlja na teret da su prikriveno financirali Agrokor, što je onda s državom koja nije uredno naplaćivala PDV? “Što je s institucijama koje nisu naplaćivale koncesiju, nisu naplaćivale zakup zemljišta, za neke nije naplaćena ni kuna, sjetite se samo otoka Smokvice. Je li to prikriveno financiranje?”, kaže Vidaković.

“Ova trenutačna situacija prilično je iziritirala dobavljače i oni su ti koji će apsolutno znati braniti svoje interese i da će apsolutno pitati gdje su ostali akteri u priči, koji su imali koristi od ovoga, koji su kroz svoje poslovne rezultate iskazivali vrlo visoke dobiti, primali vrlo visoke bonuse. To su javno dostupni podaci”, ističe prokuristica Kraša.

Komentiraj