Apple neočekivano hvali Microsoft

Beta/AP Photo/Apple Inc.

Proizvođač iPada i iPhonea, Apple, iznenadio je i najveće fanove pohvalivši uspjehe Microsofta i predstavivši tablet računalo koje koristi program Adobe.

„Tko zna više o produktivnosti od Microsofta?“ izjavio je sadašnji direktor Applea, Tim Cook.

Na Appleovoj prezentaciji 9. rujna pohvalio se i time kako je novo tablet računalo iPad Pro kompatibilno sa Microsoftovim programskim paketom Office 365.

Ono što je još više zbunilo fanove Applea je što ovo računalo, koje će biti predstavljeno u studenom i koje će imati 12,9 inča po dijagonali u usporedbi sa standardnih 9,7 inča, koristi program Adobe.

Adobe, čiji je program za video sadržaje Flash bio prognan iz operativnog sustava za mobilne uređaje iOS 2010. godine, imao je priliku da na Appleovom događaju predstavi novu aplikaciju napravljenu za iPad Pro, naziva Photoshop Fix.

iPad Pro imat će dva dodatka do sada neviđena kod Applea – futrolu na kojoj je tastatura i olovku za precizniji rad na ekranu, što su opcije koje Microsoft nudi na tabletu Surface.

“Pomislilo bi se kako je riječ o paradi konkurenata koji se zaklinju na vjernost”, promrljao je kroz zube izvjestitelj o visokoj tehnologiji Walt Mosseberg koji je uživo izvjštavao o ovom događaju za informativni web portal Re/Code.

“I zaista na vrbi je rodilo grožđe: Microsoft se neočekivano pojavio na događaju Applea”, naslov je na tehnološkom blogu Mashable.

Osnivač Applea Steve Jobs, koji je preminuo prije četiri godine, bio je poznat po nemilosrdnim kritikama Microsofta.

Komentiraj