Apple je programersku konferenciju predstavio na internetu

facebook.com

Apple je svoju tradicionalnu programersku konferenciju predstavio u virtualnom izdanju. Ovo je prvi puta da je tehnološka tvrtka sve sadržaje predstavila samo putem interneta, no to je bilo nužno zbog opasnosti od daljnjeg širenja zaraze koronavirusom.

Kompanija je najavila nova rješenja i nadogradnje za svoju poznatu seriju pametnih telefona i satova.

Apple nastavlja i suradnju s partnerima u automobilskoj industriji. Nove opcije za lakšu, bezbrižniju vožnju i dijeljenje vozila (car sharing) će biti vrlo korisni za sadašnje i buduće generacije vozača. Suradnja s azijskim partnerima  je donijela novu generaciju čipova za Apple kompjutere, no pretpostavlja se kako će tehnologija biti iskoristiva i na globalnom nivou.

Izvršni direktor Timothy Cook je rekao kako kompanija i dalje ima interese u različitim društvenim područjima, koji ne trebaju biti samo vezani uz kretanja u američkim državama, već se promatraju i druge svjetske regije.

Uz to, Cook je istaknuo kako je prije dva tjedna pokrenuta incijativa za rasnu jednakost i pravdu s velikim financijskim fondom. Incijativa uzima u obzir brojne zajednice i dionike, uz različite aktivnosti i programe, tvrtka će organizirati i kamp za mlade programere crne rase.

Komentiraj