Apostolski nuncij posjetio Jasenovac i molio s pravoslavnim episkopom

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua posjetio je danas Spomen područje Jasenovac te u jasenovačkoj crkvi sv. Nikole biskupa predvodio ekumensku molitvu u zajedništvu s požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem i pakračko-slavonskim episkopom Jovanom Ćulibrkom, javila je Informativna katolička agencija (IKA).

“Prisutnost episkopa Jovana i dobri odnosi župnika župe i sestara u manastiru znak su nade da se može ne samo graditi, nego i živjeti u zajedništvu utemeljenom na vjeri u Isusa Krista”, prenio je HRT nuncijevu izjavu novinarima u Jasenovcu.

14.10.2020., Jasenovac – Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u sklopu posjete Pozeskoj biskupiji posjetio je i Jasenovac. Nuncij Lingua u pratnji pozeskog biskupa Antuna Skvorcevica pohodio je Jasenovac te u zupnoj crkvi Uznesenja BDM i sv. Nikole Biskupa predvodi0 molitvu za sve zrtve totalitarnih rezima 20. stoljeca koje su neduzno stradale u jasenovackom logoru i drugim mjestima. Na molitvi je sudjelovati i pakracko-slavonski episkop Jovan Culibrk. Nakon programa u jasenovackoj crkvi, nuncija i biskupa Skvorcevica je u jasenovackom manastiru primio episkop Jovan.
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

On je posjetio pravoslavni manastir i spomen-područje jasenovačkog logora, prenosi Informativna katolička agencija (IKA). Nakon toga je u Staroj Gradiški posjetio prostore nekadašnjeg zatvora i pomolio se u župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela.

Potom je nuncij posjetio Požegu, gdje će sutra u katedrali predvoditi euharistiju.

Komentiraj