Aplikacije za taxi prijevoz sve popularnije u Latinskoj Americi

Unsplash/Victor Xok

Mobilne aplikacije za prijevoz su sve popularnije u Latinskoj Americi, nakon što su ublažene mjere karantene u više velikih država, piše cgtn.com.

U odnosu na prijašnji promet, javni prijevoz u mnogim velegradovima još uvijek funkcionira na približno pola kapaciteta. Uspostavljen je samo određen broj glavnih linija, a svjetski mediji su pisali o velikim gužvama i angažiranju privatnih autobusnih prijevozničkih tvrtki na nekim važnim linijama kako bi radnici mogli stići na posao.

Sve veći broj građana je tražio jeftiniji način prijevoza, dok je ova situacija i kod taxi prijevoznika potaknula veće korištenje mobilnih aplikacija za prijevoz. Tako je jedna kineska aplikacija stekla veliku popularnost u Brazilu, Meksiku, Kostarici, Panami i Kolumbiji. Brojni vozači su čak dobili dezinficijens za ruke, kako bi što sigurnije obavljali posao.

Kontroverze u reakcijama političara postoje, rizik od zaraze je još uvijek velik što je i potaknulo građane da često biraju ovu opciju prijevoza umjesto vožnje u javnom prijevozu.

 

Komentiraj