Aplikacije za komunikaciju pokazale su se korisnima u nastavnom procesu

Screenshot YouTube

Pandemija koronavirusa je istaknula važnost korištenja mogućnosti online školovanja, a neke od opcija su se zadržale kao korisna pomoć u obrazovnom procesu, otkriva ictbusiness.info.

Obrazovni sektor stalno istražuje odgovarajuće digitalne mogućnosti, a aplikacije za komunikaciju su se pokazale kao dobrodošla pomoć, jer omogućavaju učinkovit i pristupačan način iskustvu učenja te interakciju između učenika i nastavnika.

Viber je jedna od najčešće korištenih platformi za razmjenu poruka i glasovnu komunikaciju u svijetu te nudi obilje mogućnosti poput kanala, grupnih video poziva i grupnih razgovora. Sve ove mogućnosti pomažu učiteljima, roditeljima i učenicima u učenju i rješavanju problema.

Učitelji su počeli otvarati tematske kanale na Viberu, gdje okupljaju cijeli razred kako bi ostvarili bolju interakciju. Na ovaj način lako je postavljati ciljeve u nastavi, dobiti povratne informacije, upute i materijale kojima potpomažu redovite aktivnosti. Zahvaljujući opciji otvaranja komentara ispod objava, članovi grupe mogu raspraviti nejasnoće i podijeliti svoje mišljenje.

Na Viberu učitelji mogu razmjenjivati ​​dokumente, slike, fotografije ili videozapise, a zadatke za domaću zadaću mogu praktično prikvačiti na vrh chata ili kanala.

Danas gotovo da ne postoji razred bez roditeljske grupe, što se također pokazalo kao koristan kanal komunikacije.

Komentiraj