Aplikacija TikTok najavila da će pomno brinuti o sadržajima Izbornog centra na američkim izborima

Unsplash/Solen Feyissa

Aplikacija TikTok je najavila da će se što je najviše moguće pobrinuti oko funkcioniranja Izbornog centra i borbe oko dezinformacija, prije i za vrijeme trajanja nadolazećih američkih parlamentarnih izbora, prenosi engadget.com.

Mnoge društvene mreže i platforme u vrijeme trajanja izborne utrke u brojnim svjetskim državama unutar svoje aplikacije oformljavaju Izborni centar. To se je pokazalo kao nužnost u borbi s postavljanjem lažnih ili neprimjerenih sadržaja i informacija od strane hakera, pojedinaca i političkih ili drugih organizacija.

Putem Izbornog centra korisnici aplikacije mogu dobiti sve informacije o zakonima, izbornim pravilima, funkcioniranju i tijeku cijelog procesa. Poveznica na TikTok Izborni centar će se pojaviti uz sav službeni objavljeni sadržaj, kao i uz objavljene video uratke političara, političkih stranaka, kandidata i one od strane Vlade SAD-a.

Osim provjere sadržaja i napisa, provjeravat će se i video uraci, koji neće smjeti isticati neprovjerene navode i informacije.

Ovakvi potezi od strane društvenih mreža su se pokazali vrlo korisnim, kao i jasno vidljivo označavanje lažnih sadržaja. Izbori su uvijek veliki izazov za društvene platforme, ovakvi projekti zahtijevaju veliki trud, kako bi birači bili sigurni, informirani i upoznati s provjerenim i službenim sadržajima.

Komentiraj