Bolnici u Puli nedostaje čak sto medicinskih sestara

Pulskoj bolnici nedostaje medicinskih sestara, a to je dobra prilika za mlade ljude koji trenutno završavaju srednju Medicinsku školu u Puli.

Naime, u Medicinskoj školi jučer je prvi put održan Dan karijera namijenjen učenicima završnih razreda, medicinskim sestrama, odnosno tehničarima te fizioterapeutima, a podsjetimo kako je u posljednjih nekoliko godina upravo njihova branša tražena zbog velikog broja odlazaka naših medicinara u inozemstvo.

Moguće zaposlenje u pulskoj bolnici potvrdila je i pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo, Irina Pucić, naglasivši kako im u ovom trenutku nedostaje stotinjak ljudi.

“Zaposlili smo studente, umirovljene medicinske sestre na pola radnog vremena. Ima sestara koje traže produženje rada nakon 65. godine pa im se i to odobrava. Tkogod se javi izvan Istre, tkogod želi doći k nama, dajemo sve moguće suglasnosti da bismo ih pridobili. Ali, uvijek je to vrlo kratkog vijeka. Iskustva su pokazala da ljudi koji dolaze izvan Istre ovdje nemaju uvjeta za miran i siguran život, pa u roku od godine dana zatraže raskid ugovora o radu i vraćaju se u “svoj” grad ili odu na zapad”, objašnjava Pucić  za Glas Istre.

Pronalazak medicinskih sestara ili tehničara nemoguća misija

“Pulska bolnica kontinuirano na javnim natječajima traži 15 sestara, ali se nitko ne javlja. Teško ili nikako zapošljavamo. Jedva jednu ili dvije osobe na neodređeno, a trebamo ih deset. Tržište rada medicinskih sestara je potpuno iscrpljeno”, kaže Irina Pucić.

 

Komentiraj