Apel građanima: “Stanje zaliha krvi je loše, odazovite se dobrovoljnom darivanju”

Udruga darivatelja krvi pozvala je građane da se odazovu dobrovoljnom davanju krvi. Upozoravaju da je stanje sa zalihama vrlo loše.

“Zbog lošeg stanja sa zalihama većine krvnih grupa te otkazanih velikih terenskih akcija planiranih za sutrašnji datum (30.6.2020.), molimo sve one koji to mogu, da sutra izdvoje tridesetak minuta svog vremena i tijekom cijeloga dana, od 7 i 30 do 19 sati navrate do Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu te darujući dio sebe pomognu potrebitima da ozdrave”, napisali su iz Udruge darivatelja krvi na Facebooku.

Podijelili su, uz grafički prikaz, obavijest Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu:

“Na slikama (doze krvi) prikazano je trenutačno stanje zaliha krvi prema krvnim grupama. Optimalne količine su između vrijednosti označene kao premale i prevelike zalihe.

Ako su trenutačne količine krvi vaše krvne grupe ispod oznake premale zalihe, molimo vas da se odazovete na akcije dobrovoljnog darivanja krvi prema rasporedu darivanja koji je objavljen na našoj web stranici ili kod nas u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, 10 000 Zagreb.

Zahvaljujemo vam na darovanoj krvi u ime svih onih kojima je krv potrebna.”

Prema ilustraciji, najlošije je stanje s krvnim grupama 0 minus, B minus i AB minus.

Postovane darivateljice i darivatelji krvi, zbog loseg stanja sa zalihama vecine krvnih grupa te otkazanih velikih…

Posted by Udruga Darivatelja Krvi on Monday, June 29, 2020

Komentiraj