Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna, u petak se u društvu Luke Modrića, Ivana Rakitića, Vedrana Ćorluke i Marija Mandžukića, obratio hrvatskoj javnosti, medijima i navijačima. Pozvao je navijače na zajedništvo u borbi protiv rasizma, diskriminacije i drugog neprimjerenog ponašanja na tribinama.

“Ovdje sam u ime hrvatske reprezentacije i kao hrvatski kapetan. Zajedno sa svojim suigračima i stručnim stožerom moram naglasiti kako smo jako tužni i razočarani zbog nove kazne Hrvatskom nogometnom savezu, a kojom je kažnjena hrvatska reprezentacija. Samo mi uistinu znamo koliko je tužno i ružno igrati pred praznim tribinama, kada nemamo podršku navijača, a cilj nam je otići na veliko natjecanje”, rekao je Srna o kazni FIFA-e zbog neprimjerenog navijanja.

Srna je poslao apel navijačima da se na tribinama i utakmicama ponašaju u skladu sa zakonom, da podržavaju nogomet i hrvatsku reprezentaciju. “Osigurali smo nastup na devet od jedanaest velikih natjecanja i upravo stoga zaslužujemo igrati pred punim tribinama te da se prema nama svi odnose pozitivno”, dodaje.

“Pozivam sve ljude, navijače i državu da stanu na kraj rasizmu, uzvicima i neprimjerenom ponašanju kako bi mogli igrati pred punim tribinama bez ružnih dovikivanja i vrijeđanja”, zaključio je hrvatski kapetan.

Hrvatska reprezentacija sutra igra posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska na Europsko prvenstvo, protiv San Marina.

Komentiraj