ANUŠIĆ: “Škoro nam je uzeo najmanje 100 tisuća glasova”

Voditelj izbornog stožera još uvijek aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić u nedjelju je gostovao u ‘Točki na tjedan’ N1 televizije.

“Ja sam kao voditelj stožera razmišljao o pobjedi samo. Ali moram priznati da sam na prvim izvještajima o izlaznosti shvatio da se nešto dogodilo, a dogodilo se da je povećana prednost Zorana Milanovića u odnosu na prvi krug”, rekao je na početku Anušić.

Upitan što je po njemu motiviralo lijeve birače, odgovara: “Sagledavajući sve to, dolazite do zaključaka hladnije glave. Ne bih ja reko da su to samo lijevi birači. Mislim da je vrijeme lijeve i desne Hrvatske lagano iza nas”, dodaje.

O predsjedničinim gafovima kaže kako ne bi mogao izdvojiti niti jedan posebno. No, ističe kako predsjedničina izjava o kolačima koje bi nosila Milanu Bandiću svakako nije pomogla u cijeloj kampanji. “Ja bih izdvojio dva događaja u drugom krugu. Verbalni napad na Milanovića nakon jedne debate i ona situacija s pitanjem kada će završiti debata jer predugo traje. Nije bilo u pitanju ništa neuobičajeno. Neuobičajeni su samo potezi koji su nerazumljivi meni”, smatra Anušić.

Kaže i kako se sada pokazuje da je uključivanje Milana Bandića možda bila kriva odluka, a možda i nije. “Ako se Zagreb mobilizira i ako Zagreb ima povećanu izlaznost, onda je tu razliku u glasovima nevjerojatno stići. Možemo reći da je i organizacija HDZ-a u Gradu Zagrebu nije jaka i nema dobru prolaznost u Zagrebu”, dodaje.

Na pitanje koliko je glasova Miroslav Škoro uzeo glasova, odgovara: “Preko 100 tisuća glasova, po mojoj procjeni”. Anušić ikaže kako se moraju pripremiti za parlamentarne izbore.

“Izbori će vjerojatno biti u statutarnim rokovima. Moje je mišljenje da se trebaju raspisati prije parlamentarnih izborima. Moju potporu još nema niti jedan kandidat”, rekao je Anušić o unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Komentiraj