ANUŠIĆ: “Sada je potpuno druga i nova utakmica koja počinje iz početka”

Voditelj izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić u ponedjeljak je za N1 komentirao rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora.

“Pa prvo treba reći što znači ovaj rezultat koji je ostvario Miroslav Škoro koji je vrlo respektabilan i mi mu čestitamo, ja osobno i svi mi mu čestitamo na rezultatu. O čemu se radi? Radi se o tome da – kada zbrojite rezultat Miroslava Škore i broj glasova Kolindi Grabar-Kitarović – dobijate preko 50 posto glasova već u prvom krugu za demokršćansku, narodnjačku, domoljubnu, konzervativnu političku scenu u Hrvatskoj”, rekao je Anušić dodajući da je taj smjer odabralo 51 posto birača.

Upitan kako HDZ sada planira pridobiti birače Miroslava Škore, Anušić je rekao: “Možda je teško reći ‘pridobiti’ birače. Ta dva kandidata su programski i svjetonazorski slična. U drugom krugu otišao je jedan od njih, Kolinda Grabar-Kitarović. S druge strane imate kandidata koji je potpuno drugačija politička platforma i kojega podržava jedan potpuno različiti politički spektar”, objasnio je.

Naglasio je kako je pred njima potpuno druga i nova utakmica, koja počinje ispočetka.

“Ona će biti puno kraća, puno dinamičnija, jer nemamo čak ni desetak dana. U kampanji se sudaraju dva jaka kandidata desnice i ljevice. I naravno da u takvom sudaru i u takvoj utakmici morate i promijeniti određenu taktiku”, istaknuo je.

Anušić naglašava kako neće nikoga napadati, već će njihova kampanja biti uključujuća. “Želimo na našu stranu uključiti sve domoljubne, desne, ljude iz desnog centra, demokršćanske, narodnjačke, profilirane birače i one koji glasaju za takvu opciju. I to što će isto, naravno, raditi Milanović na lijevoj strani”, ističe.

Većinu glasova u Slavoniji dobio je Miroslav Škoro. “Ja sam svoj posao radio i radit ću pošteno, predano i časno. Ako je problem moj angažman bio ovdje, mene je najmanji problem smijeniti, ja sam spreman na sve sankcije i preuzeti apsolutno svu krivicu”, rekao je Anušić, inače župan Osječko-baranjske županije.

Komentiraj