ANUŠIĆ: “Postoji mogućnost da izbori budu odgođeni”

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić, prvoplasirani kandidat svoje stranke u 4. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima, za Novi list je komentirao povećanje broja oboljelih od koronavirusa.

“Evo, mi smo u našoj županiji u petak registrirali dvije pozitivne osobe, a one su nam dale popis 200 ljudi s kojima su bili u kontaktu i mi ih sada testiramo. Dakle, bit će sigurno još pozitivnih. Danas, međutim, znamo o virusu puno više nego prije tri mjeseca, znamo na što i koga najviše moramo paziti i neće biti nikakvog zatvaranja niti karantene”, rekao je Anušić dodajući da će, nažalost doći do daljnjeg širenja.

Anušić ne misli da će eskalacija virusa bitno promijeniti raspoloženje birača, ali smatra da bi ipak mogla utjecati na ishod izbora.

“Čini mi se da bi odaziv mogao biti manji nego što se činilo. Kome bi to išlo na ruku? Pa vjerojatno jakim, organiziranim strankama, čiji su birači uporniji”, prognozira potpredsjednik HDZ-a.

z Vlade i Stožera zasad stižu uvjeravanja da će se izbori, uz poštovanje propisanih epidemijskih mjera, sigurno održati 5. srpnja, ali u vodstvu HDZ-a ipak razmišljaju i o odgodi.

“Postoji čak mogućnost da parlamentarni izbori budu odgođeni. Mislim da je i to opcija. U svakom slučaju, o tome bi se trebao prethodno postići konsenzus u Hrvatskoj, nitko to ne bi na silu otkazao izbore”, rekao je Anušić.

Komentiraj