Anušić: Kandidatura Škorine sestre je nepotizam

Nakon što su Miroslav Škoro i Andrej Plenković danas razmijenili uzajamne optužbe za korupciju i nedostatak artikulacije, HDZ  je Domovinski pokret optužio za “nepotizam”, jer je u četvrtoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Osijek i Viroviticu, kandidirao sestru Miroslava Škore Vesnu Vučemilović.

“Nadao sam se da će 4. izbornu jedinicu nositi gospodin Škoro, no spreman sam suočiti se s gospođom Vesnom. Možda, kad je nas optuživala za klijentelizam i korupciju, zaboravila je spomenuti nepotizam. Jer upravo ovo u Domovinskom pokretu što se događa je nepotizam – staviti sestru da nosi izbornu jedinicu”, kazao je potpredsjednik HDZ-a i nositelj liste u 4. izbornoj jedinici Ivan Anušić u Dnevniku N1 televizije.

Anušić smatra da HDZ može zadržati Slavoniju i da nema razloga da izgubi, jer tvrdi da su kroz projekte pokazali osjećaj za Slavoniju. Ocjenjuje i kako je nedavni odlazak gradonačelnika Vukovara Ivana Penave iz HDZ-a “napravio određeni pomak u Vukovaru”. Kakav, nije objasnio.

No Anušić nije bio spreman osobito zaoštravati s vjerojatnim postizbornim partnerom, pa je Domovinskom pokretu odlučio “dati savjet”: “Mislim da treba krenuti afirmativno, a ne odmah napadom i optuživanjem protivničke strane. Danas-sutra kad završe izbori, vjerojatno će gospođa Vučemilović biti dužnosnica u Vladi, a onda opet možemo govoriti i o nepotizmu dok je ona nas optužila za klijentelizam i slično”, prilično nedorečeno kazao je Anušić.

Komentiraj