Antonio Perošević karijeru nastavlja u Ujpestu

Bivši napadač Osijeka Antonio Perošević pronašao je novi klub. Riječ je o mađarskom prvoligašu Ujpestu koji je prošlu sezonu okončao na petom, a u auktualnoj drži deveto mjesto prvenstvene ljestvice.

Perošević je nogometno odrastao i afirmirao se u Osijeku, za koji je ukupno odigrao 144 utakmice u svim natjecanjima, postigavši pri tom 37 pogodaka. U siječnju 2017. godine tijekom mandata Čačića Ante 27-godišnjak je s A selekcijom hrvatske reprezentacije upisao nastupe protiv Kine i Čilea na turniru u Kini. U kolovozu iste godine napustio je Osijek i potpisao za Puskas Akademiju koja je tu sezonu okončala na šestom mjestu prve lige, a Perošević je u 30 nastupa u svim natjecanjima imao učinak od sedam pogodaka (samo dva u prvenstvu) i tri asistencije.

Sezonu 2018/2019 poslan je na posudbu u emiratski Al Ittihad iz Kalbe, za koji nastupa i mađarski reprezentativac Balázs Dzsudzsák. Prema dostupnim podacima novi član Ujpesta u Emiratima nije upisao nijednu minutu igre tijekom posudbe, te se u srpnju ove godine vratio u Puskas Akademiju s kojom je imao valjan ugovor još godinu dana. Prema informacijama Sportskih novosti taj ugovor je početkom ovog mjeseca sporazumno raskinuo, te je od bivšeg kluba raskidom dobio 200 tisuća eura.

S Ujpestom je Perošević potpisao ugovor do konca lipnja sljedeće godine, a na dresu Ljubičastih će nositi broj 11.

Rezultati by SofaScore

Komentiraj