Antonio Osip pobjednik 45 trke na prstenac

 

Antonio Osip, 34-godišnjak iz mjesta Draguzeti odnio je na konju Quartz pobjedu 45. obnovljene Trke na prstenac, koja je u nedjelju poslijepodne održana u Barbanu.

Osip je do prve pobjede došao u šestom nastupu, a za pobjedu na ovogodišnjem izdanju Trke bilo mu je dovoljno sedam bodova.

“Dojmovi se još nisu slegli, no presretan sam, uzbuđen sam, treći trk je bio nezaboravan nakon neizvjesne borbe. Presudile su dvije sride. Nadao sam se pobjedi, u dosadašnjih pet nastupa bio sam blizu a danas sam uspio u tome”, rekao je slavodobitnik Antonio Osip.

Prijelazni predsjednički štit i bodež uručila mu je izaslanica hrvatskog predsjednika Melita Mulić, savjetnica predsjednika za ljudska prava i civilno društvo. Prijelaznu nagradu “Pticu prstenac” uručio mu je obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin, a posebno priznanje predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan.

Uz to dobio je i novčanu nagradu od 30 tisuća kuna.

Tradicionalna Trka na prstenac održava se ove godine po 45. put po redu otkako je obnovljena nakon pauze duge 280 godina. Zvuci konjskih kopita Barbanom odjekuju redovito od 1976. godine, pretposljednjeg vikenda u kolovozu.

Komentiraj