Talijanski izbornik Antonio Conte u četvrtak je izjavio kako njegova momčad na Eurosko prvenstvo dolazi kao autsajder, dodajući da će jedinstvom u ekipi kompenzirati ‘nedostatak talenta’.

Talijani su na Europskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini došli do finala, gdje su poraženi od Španjolske. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014., pak, ispali su još u grupnoj fazi natjecanja.

“Nije najbolji trenutak za naš nogomet. Važno je da u momčadi vlada dobra atmosfera i da su igrači motivirani. Puno radim na tome”, rekao je Conte koji će nakon EURO-a preuzeti klupi Chelseaja.

Unatoč brojnim mladim talentima, Conte će u Francusku povesti četvrtu najstariju momčad turnira, sa samo sedam igrača mlađih od 26 godina. Najviše žali za gubtkom Marca Verattija. “on je najbolji mladi igrač u reprezentaciji i ima ogromno međunarodno iskustvo s PSG-om”, kaže Conte za BBC. “I drugi mladi igrači su vrlo dobri, ali bez toliko međunarodnog iskustva”.

“Znamo da je nepovoljan trenutak, ali zajedno možemo prevladati sve poteškoće”, poručuje talijanski izbornik.

Među putnicima u Francusku nema legende talijanskog nogometa Andree Pirla, 37-godišnjaka koji je u srpnju 2015. godine preselio u New York.

Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

“Pirlo je fantastičan igrač. Vodio sam ga tri godine u Juventusu i zajedno smo osvojili puno trofeja. Jako mi je drag, ali u ovom trenutku moram donijeti pravu odluku za Italiju, a ne za sebe”, objasnio je njegovo nepozivanje.

Istaknuo je i kako će igrati ofenzivni i atraktivni nogomet sa velikim intenzitetom. Italija će na EURO-u igrati u skupini E sa Belgijom, Švedskom i Republikom Irskom.

Komentiraj