Antonio Banderas, Toby Sebastian i Jordi Molla u filmskoj biografiji Andree Bocellija

La Musica del Silenzio

Uoči velikog koncerta koji će se održati 10.03.2018. godine u Areni Zagreb, slavni talijanski tenor Andrea Bocelli prvi će put osvanuti i na filmskom platnu.

Biografski film ‘The Music of Silence’ iznijet će najzanimljivije trenutke iz Bocellijevog života, a glavne uloge povjerene su popularnim glumačkim imenima kao što su Antonio Banderas i Toby Sebastian. 

Andrea Bocelli, međunarodno je poznat i priznati umjetnik čija slava i karizma ni nakon četvrt stoljeća na svjetskoj glazbenoj sceni ne blijede. Njegov životni put inspirirao je mnoge, a biografski film ‘Glazba tišine’ će se ove jeseni naći u kino dvoranama diljem njegove rodne Italije.

Najavljeni film snimljen je prema istoimenoj autobiografiji i prati priču Amosa Bardija, svojevrsnog Bocellijevog alter ega, kroz brojne životne i profesionalne izazove. Od najranije mladosti i samih početaka nevjerojatnog glazbenog talenta, preko prvih simptoma sljepoće koja je konačnom postala nakon sportske ozljede pa sve do meteorskog uspona do slave, autorova priča uistinu je nevjerojatno nadahnuće i motivacija svima. Jednako je impresivna i glumačka ekipa – glavne uloge tumače Antonio Banderas (holivudska zvijezda publici poznata iz filmova kao što su Desperado i Bilo jednom u Meksiku), mlada zvijezda televizijske uspješnice Igra prijestolja Toby Sebastian i višestruko nagrađivani španjolski glumac Jordi Molla. Pod redateljskom palicom cijenjenog Michaela Radforda film je sniman u Rimu, Pisi i Volterri, a u soundtracku će biti predstavljene i neke nikad prije objavljene Bocellijeve skladbe iz tenorove rane mladosti. Ovo su samo neki od razloga zašto je ovaj film i prije dolaska u kina pobudio toliko pažnju publike i kritike.

Andrea Bocelli dobro je poznat i hrvatskoj publici, koja ga je od 1999. godine do danas tri puta ispratila pljeskom i ovacijama. Četvrti nastup zakazan je u zagrebačkoj Areni (10.03.2018.), a najavljen program predviđa dva dijela – u klasičnom dijelu karizmatični tenor će izvoditi najpoznatije operne arije, dok će se u drugom dijelu posvetiti vlastitim najvećim hitovima.

Povodom Dana žena repertoar će biti prilagođen upravo damama, koje će moći uživati u nekima od najljepših ljubavnih pjesama. Stoga se ovaj glazbeni spektakl s nestrpljenjem očekuje, a zainteresirani ulaznice mogu nabaviti na stranici www.eventim.hr.

Komentiraj