Antonio Alvarez III., kojeg je ruski Sberbank postavljen za upravitelja Agrokora, u utorak se u poslijepodnevnim satima iz Agrokorovog tornja trebao obratiti javnosti, javlja N1.

Nešto prije 17 sati Alvarez je ušao u zgradu Agrokora, a reporter N1 televizije javlja kako je zgradu ubrzo i napustio.

“Čini se kako  još nisu svi bankari usuglašeni s time da on danas izađe van iako je još jučer potvrđeno iz Moskve da će on biti zadužen za restrukturiranje tvrtke. Prema nekim drugim neslužbenim informacijama nije isključeno da se danas obrati javnosti i na neki način predstavi”, piše N1.

Ipak, mediji su dobili informaciju kako će se Alvarez javnosti obratiti u 19 sati.

Podsjetimo, Antonio Alvarez III. dolazi iz konzultantske kuće, specijalizirane za restrukturiranja, Alvarez&Marsal, koju je osnovao njegov otac. Sberbank je tu konzultantsku kuću angažirao za pronalazak izlazne strategije.

Prema podacima objavljenim na stranicama kompanije, Alvarez već 25 godina radi u privatnim i javnim kompanijama diljem Europe. Prema potpisanom stadstill ugovoru, uvest će se funkcija glavnog direktora za restrukturiranje kao ključne osobe za provedbu programa stabilizacije, a tu će funkciju obavljati Alvarez.

Komentiraj