Anto Nobilo o uhićenju osječkih sudaca: “Ovo je bomba!”

Odvjetnik Anto Nobilo u srijedu je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao uhićenja osječkih sudaca koje je Zdravko Mamić u ožujku optužio za kriminal, kao i primanje mita kako bi ga oslobodili u sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama.

“Ako su počela uhićenja, znači da DORH i sudac istrage smatraju da postoji osnovana sumnja. To je već puno. Što znači za sam postupak, prerano je reći. Postupak je kontaminiran na neki način, ali završio je osuđujućom presudom. Hoće li se moći dovesti u vezi korupcija sudaca s donošenjem odluke, tek treba vidjeti. Mamić, ako je dao novac, dao ga je da mu pogoduju, da ga oslobode”, rekao je Nobilo.

Dodao je da je ovo velika vijest za Hrvatsku i njeno pravosuđe. “Ovo je bomba”, poručio je odvjetnik.

Istaknuo je da mu je manje vjerojatno da postoji opasnost od bijega, s obzirom na to da su suci već suspendirani. “To su ljudi koji su prijatelji sa svima koji vode postupak. Bilo bi neprimjereno da su na slobodi. Značajno je već i to što su bili dovedeni pred stegovno vijeće, a činjenica da su uhićeni, došli su do donjeg praga . Radi se o sucima koji su očigledno primili novac od Mamića. Ako će biti pritvoreni, radi se o ozbiljnoj stvari. Tužioci se u ovakvim slučajevima ne bi smjeli zaletjeti – kad idete na visoko rangirane suce, ne smijete promašiti”, smatra Nobilo.

U Osijeku počela uhićenja sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za kriminal

Komentiraj