Antimasker priveden pred školom u Krapinskim Toplicama

Ispred osnovne škole u Krapisnkim Toplicama i u srijedu su se okupili antimaskeri. Učenik, čiji roditelji ne žele da nosi masku u školi, ni jutros nije ušao u školu. Policija je udaljila oca i okupljene prosvjednike iz neposrednog kruga škole, a jedan je prosvjednik priveden jer je odbio policiji dati svoje podatke. Učenik je ostao sjediti ispred škole.

Iz policije su za Index potvrdili da je jutros pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama zabilježen nenajavljeni prosvjed. U policijsku je postaju priveden jedan od prosvjednika jer je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu. Mjesto prosvjeda su u 8:18 napustila još dva prosvjednika, a do 8:30 na mjestu prosvjeda ostali su još jedan prosvjednik i dječakov otac, a potom su i oni napustili mjesto prosvjeda.

Slučaj je u srijedu za HRT komentirao i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je rekao da je riječ o vrlo tužnoj priči i da se zbog stava roditelja sve prelama preko leđa djeteta.

Dodao je da ne može razumjeti te da malo tko može razumjeti da netko svoje dijete ne pušta u školu zbog maske koja se mora nositi na hodniku. Smatra da ravnatelj postupa ispravno.

“Pred školom je bio prosvjed nekoliko ljudi koji imaju određene fiksacije zbog maske. Možda mogu lakše razumjet nekoga tko se boji cijepljenja, ali ovo ne mogu razumjeti”, rekao je ministar Fuchs.

Podsjetimo, sve je počelo prošlog petka, kad su antimaskeri upali u prostorije škole u Krapsinkim Toplicama, a ravnatelj škole Samson Štibohar i župan Željko Kolar angažirali su zaštitare. Policija je u utorak protiv roditelja dječaka i prosvjednika podnijela 26 prekršajnih prijava.

Komentiraj