Antifašistička liga RH osudila postavljanje transparenta u Kustošiji

Iz Antifašističke lige osudili su postavljanje transparenta kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom te ocijenili da mnoge izjave političara, biskupa, akademika, sudaca i novinara godinama stvaraju ozračje za takav rast primitivizma i mržnje.

Oglasili su se putem društvenih mreža a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Svoju odluku kojom odbacuje tužbu policije protiv Thompsona za uzvikivanje i poticanja publike da uzvikuje „Za dom spremni“, Visoki prekršajni sud obrazložio je i tvrdnjom „da je na Thompsonovom koncertu vladala pozitivna atmosfera i da nisu primili ni jednu pritužbu građana“. Dakle, kršenja javnog reda i mira nije bilo.

Po toj logici ni grupa Bad blue boysa, s transparentom „Jebat ćemo srpske žene i djecu“ iznad natpisa „DINAMO SVETINJA“, s koji su mahali u Kustošiji u Zagrebu, na državno-katolički praznik Tijelovo, uz uzvike „Ubij“, „Ubij“, nisu kršili javni red i mir – na skupu je vladala pozitivna atmosfera i nitko od prisutnih nije protestirao. Da je netko protestirao, slično kao da netko protestira protiv uzvika „Za dom spremni“ na Thompsonovom koncertu, dobio bi argumente koji se saniraju na Hitnoj.

Sada će se svi zgražati nad vulgarnošću balavih ustašofila, nad količinom primitivnosti i mržnje koja stoji iza ovih poziva na ubijanja i silovanja, a novine će „jebat“ pisati s točkicama.

No zapravo bi s točkicama trebalo pisati mnoge izjave političara, biskupa, akademika, sudaca, novinara, …, koje godinama stvaraju ozračje u kojem ovakvi „cvjetovi zla“ prirodno proklijaju.”, stoji u priopćenju koje potpisuje Zoran Pusić, predsjednik AFL.

 

Cvjetovi zla s KustošijeSvoju odluku kojom odbacuje tužbu policije protiv Thompsona za uzvikivanje i poticanja publike…

Posted by Antifašistička liga Republike Hrvatske on Friday, June 12, 2020

Komentiraj