ANTIČIĆ: “Nadam se da reforma obrazovanja nije ugrožena”

Državni tajnik pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičić (HNS) izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade kako se nada da unatoč sukobima oko ministra uprave Lovre Kuščevića reforma obrazovanja nije ugrožena, jer ako jest Hrvatska onda nema budućnosti.

Iz HNS-a su najavili da će od premijera Andreja Plenkovića tražiti Kuščevićevu smjenu jer je postao teret Vladi, na što je ministar uprave odgovorio kako stranke koje uživaju potporu od dva i pol posto neće uvjetovati poteze HDZ-u.

Nakon sastanka užeg vodstva stranke, koje je u srijedu navečer raspravljalo o zahtjevu HNS-a za ostavkom Kuščevića, Plenković je rekao kako ministar radi svoj posao, a teme medijskih napada odnose se na vrijeme prije ministarske funkcije, te je najavio da će razgovarati sa svim partnerima u vladajućoj većini, i to najvjerojatnije idućeg tjedna.

Na današnjoj sjednici nema ministara iz HNS-ove kvote,  ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, ona je na službenom putu, a Štromar nije došao zbog ranije dogovorenih obveza, umjesto njih na sjednici su državni tajnici.

Komentiraj