Odvjetnik Ante Todorića Fran Olujić potvrdio je za N1 kako je njegov klijent stigao u Hrvatsku. Očekuje da će se danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ante Todorić ispitan je oko 11:30 sati u Županijskom državnom odvjetništvu. Odbacio je krivnju. Nakon ispitivanja izašao je na stražnji izlaz gdje ga je dočekao automobil te je izbjegao novinare i nije davao nikakve izjave nakon što je razgovarao s državnim odvjetnicima.

Kako je njegov odvjetnik Fran Olujić potvrdio za Index, on je iznio svoju obranu i porekao je sve što mu se stavlja na teret. “Na pitanja istražitelja nije odgovarao već je samo iznio svoju obranu”, dodao je.

Na pitanje što sad dalje i hoće li se vratiti u London, Olujić odgovara kako “njegov klijent živi u Londonu te će se vrlo vjerojatno tamo i vratiti”.

Ante Todorić: “Porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret”

Desetak minuta iza podneva Ante Todorić stigao je, u pratnji odvjetnika, pred Kulmerova dvore, gdje je dao kratku izjavu za medije. Kazao je da je odbacio sve što mu DORH stavlja na teret. Upitan zna li gdje se nalazi njegov otac, Ante Todorišć nije želio odgovoriti.

“Ja sam kao što sam obećao došao u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se”, rekao je Todorić.

Novinarima se pred Kulmerovim dvorima obratio i jedan od odvjetnika Ante Todorića, Fran Olujić. “Tereti ga se za dva kaznena djela – zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave”, rekao je.

Olujić je dodao da ne zna ostaje li njegov branjenik u Hrvatskoj. “Došao je vidjeti obitelj, a nakon toga se vjerojatno vraća u London. Ne zna gdje su Ivica ni Ivan Todorić”, poručio je.

Zagreb, 20.10.2017.- Ante Todorić izlazi iz sjedišta zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj u društvu odvjetnika Rajka Čogurića. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ ua

Istražni zatvor određen samo Ivici Todoriću

Istražni zatvor, podsjetimo, određen je samo za Ivicu Todorića. Danas bi trebala biti raspisana i tjeralica za Ivicom Todorićom nakon čega bi se aktivirao i europski uhidbeni nalog. Europski uhidbeni nalog tebao bi, u idealnim uvjetima, Ivicu Todorića vratiti u Hrvatsku u roku 60 dana na raspolaganje pravosudnim organima.

Na svom je blogu Todorić ranije najavio kako će biti dostupan hrvatskom pravosuđu, ali ustraje i na tome da je riječ o političkom progonu,, što tvrdi i njegova odvjetnica Jadranka Sloković. Gdje su Ivica i Ivan još uvijek nije poznato, kao destinacije gdje bi mogli biti navode se London i Beograd.

Županijsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu zbog ukidanja istražnog zatvora jer smatraju kako svi osumnjičeni trebaju biti u istražnom zatvoru dok se ne ispitaju svjedoci u ovoj Agrokor.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja čak milijardu i 142 milijuna kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12-oro Agrokorovih menadžera i revizora, koji su u srijedu pušteni da se brane sa slobode nakon što je zagrebački Županijski sud odredio istražni zatvor samo za Ivicu Todorića.

Komentiraj