Ante Sanader: ‘Mi nismo carski namjesnici, i saborskim zastupnicima trebaju se u krizi smanjiti plaće’

“Vlada će danas izaći s  programom koji će obuhvatiti sva područja života građana, prioritet svih prioriteta su nastojanja kako osigurati što bolji standard i kvalitetu života građana”, rekao je za Nacional.hr potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Ante Sanader.

Očekujem da rasprave budu kvalitetnije, o gospodarstvu, regionalnom razvoju, o europskim fondovima  

“Najlošije je kada se ovdje rasprave svedu na osobnu razinu ili na ustaše i partizane, ljudi ovakvim temama pribjegavaju jer ne znaju ništa drugo. Treba nuditi konkretna rješenja o ozbiljnim temama.  Od ozbiljnih stranaka očekujemo ozbiljne primjedbe i ozbiljne prijedloge, ostali će se držati dobrog starog populizma.!

Saborski zastupnici trebaju dati prijedloge kako  vide bolje rješenje za život građana 

“Koliko ćemo biti spretni i kvalitetno rješavati probleme ovisi o nama samima. Sada već prošla vlada na čelu s premijerom Plenkovićem je  omogućila uvijete za prosperitet Hrvatske , više od 22 milijarde eura iz EU.”

Saborski zastupnici moraju dijeliti sudbinu svog naroda. 

“Mi nismo carski namjesnici,  HDZ  je već  donirao milijun i pol kuna, ministri su se odrekli jedne plaće.  Apsolutno podržavam vaše pitanje o smanjenju plaća saborskim zastupnicima zbog krize, pobornik sam toga da se i saborskim zastupnicima smanji plaća ako plaće građanima najesen budu padale.  Isto tako mislim da se u slučaju lošeg scenarija plaća smanji svim onima koji plaću dobivaju iz državnog proračuna, a  saborskim zastupnicima prvima.”

Ante Sanader: " Spreman sam prihvatiti inicijativu da se saborskim zastupnicima zbog krize smanji plaća."

Posted by Nacional News Magazin on Thursday, July 23, 2020

Komentiraj