Ivica Todorić više nije vlasnik otoka Vela Smokvica kod Rogoznice, potvrdio je za ŠibenikIn direktor tvrtke Grafoplast Ante Lušić.

Lušić je 1995. godine preko ugovora s Ministarstvom obrane dobio dugogodišnje pravo korištenja tog otoka, a u međuvremenu je svoju tvrtku i pravo korištenja otok prodao Todoriću i sada je, po nepoznatoj cijeni otok dobio natrag.

“Todoriću je ‘pun kufer’ ove situacije o kojoj bruji čitava Hrvatska, a kako sam mu ja davno govorio da mi je želja vratiti upravljanje nad otokom na kojem sam što samostalno, što za njega, brinuo 22 godine, on je sada na to pristao i opet sam na početku”, rekao je Lušić za ŠibenikIn.

Dodao je da ne osporava da dug za koncesiju nad otokom postoji, ali tvrdi da nije ni približno visok kako tvrde u Ministarstvu državne imovine. Ministar Goran Marić, podsjetimo, u veljači je rekao da je dug 200 milijuna kuna.

Lušić s partnerima planira urediti otok, ali sve ovisi o dogovoru s državom koja bi trebala ispostaviti realan dug, jer će Grafoplast u suprotnom otići u stečaj i biti likvidiran,

Komentiraj