Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić u subotu je, gostujući u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, napad na hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića na Ugljanu nazvao terorističkim činom.

“Kakvi smo prema drugima ako smo ovakvi prema svojima. Ne znam što nam još treba da se uhvatimo u koštac s ovakvim terorizmom, vandalizmom. Mi se bojimo to nazvati pravim imenom. Te smo ljude do jučer nazivali herojima. Svi smo mi tu krivi. I ljudi koji se bave nogometom. Ovo je zadnja poruka svima da se osvijestimo i izvučemo iz svojih čahura”, rekao je Čačić.

Dodao je da je ovo djelo hušački nastrojenih pojedinaca. “To je jedna grupica, nažalost institucije koje bi se time trebale baviti se ne bave, ali trebat će se baviti jer ovo je prevršilo svaku mjeru”, kaže izbornik.

Još jednom je ponovio kako je Hrvatska pobjednik. “Pokazali smo zajedništvo, pokazali što se čni za hrvatsku boju i dres. To naše zajedništvo zbog kojeg nam je svima bolje učinila je naša reprezentacija”, kaže dodajući da se reprezentacija nije slagala po menadžerskim i klupskim linijama. “Mogli smo ići do kraja. No takav je sport. Bili smo prvi u najjačoj skupini i onda došli na Portugal, koji je takva ekipa, u kojoj igra jedan Ronaldo. Mi smo takvu momčad limitirali. Imali smo puno situacija, nažalost nismo došli do gola. Nogomet je takav”, objašnjava.

Komentirao je Čačić i kritike koje je dobio nakon ispadanja s Europskog prvenstva u osmini finala. “Svatko može govoriti iz svog kuta, da je trebalo raditi izmjene ranije… Mi jesmo u toj utakmici bili bolji. Imamo na što biti ponosni. Blizu su kvalifikacije za Rusiju, nemamo vremena za žal”, rekao je Čačić.

Otkrio je kako se neće skrivati iza svog ugovora, već će s vodstvom HNS-a razgovarati o tome jesu li zadovoljni njegovim radom. “Mi imamo dva planetarno poznata čovjeka u svijetu nogometa. Jedan je Davor Šuker, a drugi Zvonimir Boban, naš najveći kapetan. Budite sigurno da smo bili ekipirani i sa Zvonom Bobanom i sa Šukerom, drugačiju poruku bismo poslali. Mi to nemamo. Dok ne premostimo osobne animozitete i ne stavimo domovinu na prvo mjesto stvari se neće poklopiti. Previše je taština i to je za mene sputavajući kamen”, zaključio je Čačić za N1 televiziju.

Komentiraj