pixabay

ANSAMBL ZA 5 Sisački Goranovci 65 godina na pozornici

Svečanim godišnjim koncertom i predstavljanjem monografije o sisačkome Folklornom ansamblu “Ivan Goran Kovačić” to će društvo u subotu, 25. prosinca proslaviti 65. obljetnicu djelovanja, a na koncertu u sisačkoj sportskoj dvorani Brezovici nastupit će 150 izvođača iz svih sekcija, od dječje do veterana.

Ansambl je više od šest desetljeća mjesto okupljanja mnogih naraštaja Siščana, ljubitelja folklora, pjesme, plesa, druženja i zajedništva. Kroz društvo je prošlo oko 1200 članova, od kojih su mnogi nastavili rad u drugim društvima kao voditelji, plesači, pjevači ili koreografi.

Kako je na konferenciji za novinare rekao predsjednik Goranovaca Željko Malić, članovi društva na mnogim su nastupima u zemlji i inozemstvu pronosili ljubav prema plesu, pjesmi i tradiciji, dostojno predstavljajući Sisak, Sisačko-moslavačku županiju i Hrvatsku. Postupno, ali ustrajno ansambl je dosegnuo vrh folklornog amaterizma, o čemu svjedoče mnoge nagrade i priznanja. U šest sekcija ansambla trenutačno je oko 160 članova, od predškolske do ‘zlatne’ dobi, a iz društva je poteklo i dvadesetak bračnih parova, podsjetio je Malić.

Predstavnici ansambla na uspješnoj su suradnji zahvalili Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji te sponzoru Ini. Naime, društvo je prije 65 godina osnovano kao tvorničko društvo Rafinerije nafte Sisak, koja mu i danas pomaže u radu. Osim koncertom pod nazivom “65 godina s vama”, društvo će obljetnicu proslaviti i predstavljanjem monografije 1952.-2017. u izdanju sisačke Aure, koju je pripremio povjesničar Vlatko Čakširan.

Komentiraj