Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO

Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO ponovo u Spaladium Areni

Glazbenom izvedbom pjesme ‘Božić ide uz ulicu’, Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO najavio je nadolazeći predbožićni spektakl u splitskoj Spaladium Areni.

Prvakinja Ansambla, Dijana Banek, zasjala je u prekrasnoj izvornoj nošnji Boke kotorske te stihovima predstavila dašak glazbeno – plesne čarolije koja nas očekuje u petak (01.12.) u 19 sati.

Splitska publika na velikom predbožićnom spektaklu uživat će u cjelovečernjem glazbeno plesnom programu ‘Ispod duba stoljetnoga’. Doživljaj prekrasne večeri kulture upotpunit će stoljetne narodne nošnje čija ljepota naprosto oduzima dah i obećaje nezaboravnu reviju hrvatske narodne baštine.

“Povratak u Arenu nas veseli iz razloga, jer je prošle godine atomsfera zaista bila fantastična, publika je izvrsno reagirala i naši umjetnici su bili oduševljeni. Nakon dugo, dugo godina nisu plesali u Splitu i to im je bila prilika pokazati novi, plesni program. Ove godine dolazimo s jednim skroz drukčijim umjetničkim programom, ‘Ispod duba stoljetnog’, koreografije koje LADO do sada nije izvodio, te koje smo obukli u novo, lijepo produkcijsko ruho koje je do sada vidjela kanadska publika. Mislim da će Splićani zaista imati prilike uživati u jednom stvarno lijepom, dobrom folklornom spektaklu. Tome se veslim ja i svi izvođači, njih više od 40“, izjavio je Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla LADO.

Koncert u Spaladium Areni bit će praćen spektakularnom, inovativnom produkcijom čiji spoj s kulturnim programom Ansambla LADO postavlja nove temelje kulturoloških događanja i izvornost hrvatskog foklora predstavlja na potpuno novi, umjetničko-kreativni, suvremeni način. Koncert su između ostalih predstavili zamjenik župana Splitsko – dalmatinske županije, Luka Brčić, Siniša Mikačić iz županijskog TZ-a te Mariana Pivalica iz TZ Grada Splita. Kako će LADO izgledati u Sapaldium Areni došli su vidjeti i hrvatski vaterpolski reprezentativac Anđelo Šetka, pjevačica Magazina, Andrea Šušnjara, dizajnerica Anamarija Asanović te producentica Gianna Apostolski.

“Splitska publika jako je dobro reagirala na program Ansambla LADO u što smo se mogli uvjeriti prošle godine u Spaladium Areni. Nadam se da će s ovim novim programom Ansambl LADO ponovno pokazati kako je vjerna perjanica hrvatskog folklora. Pozivam sve Splićanke i Splićane da nam se pridruže 01.12. na ovom kulturnom spektaklu”, zaključio je organizator Denis Pletikosa.

Ulaznice za nastup ansambla LADO u Spaladium Areni na Eventim.hr i Croatia-Tickets.com te na svim Eventim prodajnim mjestima.

Partner koncerta je Hrvatska elektroprivreda.

Komentiraj