Anni Aurei prodane dvije nekretnine Kamenskog za 24 mln kn

Marko Lukunic/PIXSELL

Križevačkoj tvrtki Anni Aurei prodane su dvije nekretnine Kamenskog u Zagrebu za 24 milijuna kuna, a dio dobivenog novca bit će iskorišten za namirenje potraživanja radnika, rekao je Hini stečajni upravitelj te nekadašnje tekstilne kompanije Zdravko Mitak.

Nekretnine Kamenskog, a riječ je o dva zemljišno-knjižna tijela bivše tvornice Kamensko, vlasništva 1/1, u Reljkovićevoj ulici u Zagrebu, prodane su na 14. dražbi po najnižoj cijeni od 24 milijuna kuna. Njihova posljednja procjena navodila je vrijednost od 73,4 milijuna kuna.

Mitak kaže da će potraživanja bivših radnika Kamenskog jednim dijelom biti namirena iz te svote, ali i da će se morati podmiriti i ostali dugovi. “Zgrade imaju svoje troškove i kada su izvan funkcije, i od tih novaca morat ćemo platiti i te račune”, kazao je Mitak.

Tvrtka Anni Aurei d.o.o. registrirana je na križevačkoj adresi Kralja Tomislava 45, s osnovnom djelatnošću gradnje stambenih i nestambenih zgrada.

Ako ne bude žalbi, odluka o prodaji dviju nekretnina – od 5.968 četvornih metara i tri-četvrtine susjedne nekretnine od 514 četvornih metara, bit će pravomoćna za 15 dana. Sud će tada naložiti i kupcu da mora uplatiti novac.

U Kamenskom je stečajni postupak pokrenut u listopadu 2010. godine, nakon čega je njegovih 430 radnika dobilo otkaz. Prema financijskom izvješću Kamensko d.d. u stečaju, krajem 2014. godine potraživanja radnika iznosila su 9,3 milijuna kuna.

Komentiraj