Anne Hathaway nije trebala glumiti u filmu “Vrag nosi pradu”. Sada je otkrivena istina

Početkom ove godine glumica Anne Hathaway otkrila je kako uopće nije trebala dobiti ulogu Andree “Andy” Sachs u filmu „Vrag nosi Pradu“ iz 2006. godine. Dapače, rekla je kako je bila tek deveti izbor. Prvi izbor za tu ulogu bila je Rachel McAdams, a u priči koju je objavio magazin Entertainment Weekly, otkriveni su detalji oko izbora glumice za tu ulogu.

Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson i Kirsten Dunst bile su glumice kojima je, osim Rachel McAdams, bila ponuđena uloga u filmu „Vrag nosi Pradu“. Elizabeth Gabler, tadašnja predsjednica kompanije Fox 2000, prisjetila se za Entertainment Weekly izbora glumice. „Sjećam se da je Anne Hathaway sjedila u mom uredu i objašnjavala mi zašto želi tu ulogu. Annie nije odustajala. Nije prestala tražiti tu ulogu, neprestano je zvala, čak je došla u ured Carle Hacken, jedne od čelnica kompanije Fox, i ostavila joj poruku ‘Angažirajte me’“.

Tada je došlo do razilaženja između autora filma i filmske kompanije Fox koja je producirala film. Redatelj Davod Frankel rekao je kako su on i ekipa već počeio pregovarati s Anne Hathaway jer su je željeli u toj ulozi ali kompanija Fox nije se slagala s time jer su insistirali na Rachel McAdams. Međutim, ona je tri puta opdbila tu ulogu.

Ključni trenutak dogodio se kada je organizirana prijekcija filma „Planina Brokeback“ koji se u to vrijeme trebao početi prikazivati a koji je vidjela i Meryl Streep, glavna glumica filma „Vrag nosi Pradu“. U filmu „Planina Bokeback“ Anne Hathaway glumila je Lureen Newsome Twist, suprugu Jacka Twista (Jake Gyllenhaal). Tim filmom Anne Hathaway željela je odmaknuti se od tinejdžerskih uloga i dobiti uloge u ozbiljnim dramama. Kada je Meryl Streep vidjela Anne Hathaway u toj ulozi, nazvala je čelnike kompanije Fox i zatražila da se za film „Vrag nosi Pradu“ angažira Anne Hathaway. „Djevojka je sjajna, mislim da ćemo izvrsno funkcionirati“, izjavila je Meryl Streep. I bi tako, Anne Harhaway dobila je ulogu koja ju je proslavila a film je bio ogroman hit u kinima.

Komentiraj