Petar Glebov/PIXSELL

ANKICA MAMIĆ “Bez žene u Vladi? Mislim da to nije dobro za društvo u cjelini”

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić gostovala je jutros u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, gdje je komentirala mandatara Tihomira Oreškovića i novu hrvatsku Vladu. Mamić vjeruje kako Oreškoviću treba dati priliku jer ima reformaski potencijal.

“Nezavisan je i ne dolazi s ‘vlakićem’. Svaki šef stranke dolazio je s vlakićem kojeg treba udomiti i zaposlit. Teško će mu biti što ne poznaje ljude”, kaže Mamić dodajući da ljude bira kao što bi ih birao u korporaciji.

Poručuje kako ju zabrinjava što o koalicijskom programu ne znamo gotovo ništa. “To je dio kojeg se ja kao građanin bojim jer dolaze neki ljudi o kojima mi kao javnost ne znamo ništa. To samo po sebi nije problem ako imaju dobre biografije iz područja kojih dolaze. Imam dojam da su bolji kandidati otpali tj. oni koji imaju bolje reference. Ne vidim još niti smjer”, poručuje.

Komentirala je i činjenicu da bi nova Vlada mogla biti prva u kojoj nema niti jedne žene. “Ja mislim da bi to bilo i loše i tužno. Orešković ima kanadski ‘background’, a vidjeli ste da je novi kanadski premijer inzistirao da bude 50-50 omjer žena i muškaraca u njegovoj vladi. Smatram da vlada u kojoj nema žena ne može biti toliko dobra kao vlada u kojoj ima žena. Žene imaju radnu energiju i bolji su suradnici…”, ističe komunikacijska stručnjakinja.

Napominje kako je dio problema taj da je na vlasti konzervativna opacija, a žene tu teže dolaze na položaj. “Žene koje su bile vidljive u HDZ-ovoj kampanji nisu prošle Mostov veto. Maletić, Rimac… Tu se očito nešto dogodilo u pregovorima. Ja se nadam da to neće biti tako. Mislim da to nije dobro za društvo u cjelini. Postoje i manjinske kvote pa bi bilo u redu da se poštuje i ženska kvota”, zaključuje Mamić.

Komentiraj